Зеленський за повернення Росії в G8 - після повернення Криму й деокупації Донбасу

Президент України Володимир Зеленський нагадав, що Росія була виключена зі складу G8 (“Великої вісімки”) після окупації українських Криму та Донбасу, й відтоді нічого не змінилося.

Зеленський зазначив, що з березня 2014 року на території України триває війна, а півострів Крим анексований Російською Федерацією, — передає Новинарня.

“Повернення окупованого Криму, припинення бойових дій на Донбасі та звільнення понад 100 політичних в’язнів і українських моряків, яких утримує Кремль, буде справжнім серйозним сигналом світові про те, що Росія готова знову зайняти своє місце у порядку денному високої дипломатії”, — зазначив президент України.

Також Зеленський подякував країнам, які послідовно підтримують Україну у відстоюванні територіальної цілісності та суверенітету.

Як інформувала “Новинарня“, нещодавно президенти США і Франції в телефонній розмові домовилися, що хочуть запросити Росію до участі в саміті країн “Великої сімки” в 2020 році.

Німецький уряд виступив проти ідеї повернення Росії до кола держав “Великої сімки”.

Згодом канцлерка Німеччини Ангела Меркель і прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон під час переговорів 21 серпня також виступили проти такої пропозиції.

Меркель заявила про недостатність прогресу щодо України, а Джонсон сказав, що використання хімічної зброї на британській землі показало — справа ще не дійшла до повернення Росії.

донеччина крим сша путін україна росія трамп луганщина агресія анексія

Знак гривні
Знак гривні