Трамп хоче повернути Росію з міжнародної ізоляції у Велику сімку

Як відомо, у 2014 році через агресію Росії проти України учасники G8 прийняли рішення не їхати на черговий саміт у Сочі, провівши його в Брюсселі без участі Росії. Так формат "Великої вісімки" скоротився до G7.

Президент США Дональд Трамп заявив, що він "безумовно" може підтримати повернення Росії до складу "Великої сімки". Про це він заявив на пресконференції за підсумками зустрічі з румунським президентом Клаусом Йоганнісом, повідомляє France Presse.

Говорячи про перспективу повернення Росії в G7, Трамп розкритикував свого попередника Барака Обаму, який, за його словами, ініціював вигнання Москви зі складу "Великої вісімки" - так називалася організація, коли до її складу входив російський президент Володимир Путін, зазначає Голос Америки.

"Думаю, присутність Росії в [G7] була б доречною", - сказав Трамп, розмовляючи з журналістами в Білому домі.

За його словами, Обама вигнав Путіна зі складу групи, "тому що [Путін його] перехитрував". Президент США додав, що група "повинна стати "Великою вісімкою", тому що багато питань, які ми там обговорюємо, стосуються Росії", - цитує Трампа агентство Reuters.

Лівий берег

путін росія трамп агресія світ

Знак гривні
Знак гривні