Нова влада бодай не боїться говорити про адекватні зарплати депутатам. Разумков вважає, що це близько 40 тис на місяць

І Тексти згодні з такою оцінкою. Голова "Слуги народу" і найімовірніший майбутній спікер Верховної Ради Дмитро Разумков пояснив своє ставлення до розміру зарплати народного депутата. "Я сформував матеріальну подушку завдяки бізнесу і переписав на дружину", - визнав він.

Про це йдеться в матеріалі Нового часу.

Як відомо, в 2014-15 роках депутати в пориві популізму зменшили свою зарплатню до нереалістичних 6.1 тисяч гривень, а потім тихенько піднімали. Тепер, принаймні Разумков, говорить чесно:

Депутат Ради нового скликання матиме зарплату у 36-37 тисяч гривень, а з доплатами – до 50 тисяч.

"Це хороша зарплата на тлі мінімальної, але недостатня. Ми тільки йдемо до того, що є, наприклад, у європейських депутатів – гідна зарплата і хороший соціальний пакет, коли людина тримається за цю роботу і розуміє її престиж", – пояснив лідер "Слуги народу".

За 40 тисяч гривень не купиш шестисотий Mercedes, але жити можна цілком гідно. Далі – питання твоїх цінностей. Якщо ти корупціонер – тебе і мільйонні заробітки не зупинять, – наголосив Разумков.

При цьому журналісти НВ зауважили, що Разумков під час інтерв'ю у ресторані замовив філе дорадо зі спаржею за 385 гривень і грейпфрутовий лимонад за 89 гривень. Від Текстів зазначимо, що кияни, котрий заробляє приблизно 40 тисяч і має сім'ю, не може на щодень обідати на таку суму.

Читайте також наш проект Скільки заробляють люди держави. 170 професій

***

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

зарплата Рада разумков гроші

Знак гривні
Знак гривні