Гройсман відмовився блокувати фінансування містам на вимогу Офісу Зеленського

Кабінет Міністрів доручив Мінфіну і Мінрегіону забезпечити фінансування програм і проектів розвитку регіонів.

«Кабінет Міністрів доручив Міністерству фінансів і Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства забезпечити, починаючи з серпня поточного року, фінансування програм і проектів розвитку регіонів, особливо малих міст і громад, які здійснюються за рахунок, в тому числі, коштів Державного фонду регіонального розвитку», - йдеться в повідомленні прес-служби уряду, яке цитує Бізнес-Цензор.

Зазначається, що графік фінансування повинен забезпечити можливість своєчасного проведення тендерів і завершення розпочатих проектів.

Раніше повідомлялося, що Кабмін затримує містам виплату 7,6 мільярда гривень з фонду регіонального розвитку і 2,5 мільярда гривень субвенції на соціально-економічний розвиток.

Також в ЗМІ з'явилася копія листа за підписом керівника Офісу президента Андрія Богдана, в якому той просить прем'єр-міністра Володимира Гройсмана призупинити витрати за розподілом частини субвенції на соціально-економічний розвиток і ДФРР до формування нового складу уряду.

В Офісі президента, своєю чергою, повідомили, що заблокували фінансування через корупційні ризики при зміні влади.

узурпація зеленський регіони

Знак гривні
Знак гривні