За 14-15 серпня четверо загиблих

Оновлено 16.08.2019. 23:48 У цій новині ми зібрали повідомлення про загиблих, які знайшли вранці 16 серпня, в ввечері 15-го. Загалом чотири випадки, деякі з них, за нашими джерелами не бойові.

***
Солдат, командир відділення 72-ї окремої механізованої бригади Василь Євстегнєєв загинув у ніч із 14 на 15 серпня в районі Золотого (Луганська область) від вогнепального осколкового поранення, якого зазнав унаслідок обстрілу з боку найманців РФ.

У ніч із 14 на 15 серпня в районі населеного пункту Золоте Луганської області від вогнепального осколкового поранення, несумісного з життям, загинув Василь Володимирович Євстегнєєв, 1980 року народження, солдат, командир відділення 72-ї окремої механізованої бригади, житель села Дорожинка Вільшанського району Кіровоградської області. Повідомляє Цензор.нет

У ніч на четвер, 15 серпня, в зоні проведення операції Об'єднаних сил (ООС) на Донбасі також загинув український військовий Костянтин Гаврик.

Український військовослужбовець загинув унаслідок ворожого вогню по одному з опорних пунктів ЗСУ в районі населеного пункту Хутір Вільний. Повідомляє прес-центр ОСС.

Також у ніч на 15 серпня пізно ввечері в зоні проведення операції Об'єднаних сил загинув Олексій Попко, мешканець міста Дніпро, військовослужбовець 74-го окремого розвідувального батальйону. Повідомляє Цензор із посиланням на депутатку міськради Дніпра Юлію Дмитрову

У ніч на 15 серпня в Луганській області загинув Олександр Колбун, житель села Вівчицьк Маневицького району Волинської області, військовослужбовець одного з підрозділів Збройних Сил України. Повідомляє Цензор із посиланням на голову Маневицької РДА Андрія Лиднюка

Нагадаємо, загалом це вже, за нашими підрахунками, тринадцять загиблих. Досі дев'ятеро військових загинули.

Перед цим загинули:

Дмитро Дашковець, сержант. 9 серпня він отримав важке кульове поранення в голову і був евакуйований у Дніпро, був у стані коми і переніс три зупинки серця.

21 липня від підриву на мінах біля Щастя загинули Семен (Шаміль) Румигін і Микита Скітченко.

6 серпня внаслідок обстрілу біля Павлополя загинули четверо військовослужбовців 36-ї окремої бригади морської піхоти – старший матрос Олександр Шарко, матрос Владислав Рак, солдат Сергій Шандра та матрос Василь Курдов.

10 серпня на Світлодарській дузі загинув військовослужбовець Національної гвардії (полк “Азов”) Роман Романенко.

Перемир'я, ініційоване Зеленським, теоретично триває з 00 годин 01 хвилин за київським часом 21 липня 2019 року. Та російські окупаційні війська щодня здійснюють по 5 - 10 обстрілів наших позицій. Стріляють зі стрілецької, снайперської зброї, крупнокаліберних кулеметів, гранатометів, іноді мінометів.

Для порівняння: дивіться втрати ЗСУ до початку перемир'я.

Інфографіка Новинарні

Офіційних повідомлень про вогонь у відповідь немає. Втім, як ми з'ясували з опосередкованих джерел, наші військові таки не залишають обстріли безкарними. Водночас незрозуміло, чи є вогонь у відповідь "самодіяльністю" – чи це санкціоновані Генштабом дії.

Читайте також: Граблі Порошенка, по яких іде Зеленський. До чого призвело перемир'я у 2014 році

донеччина армія луганщина війна перемир'я

Знак гривні
Знак гривні