Вийшов на волю коригувальник обстрілу окупантами Маріуполя

Віталій Кірсанов, якого суд визнав винним у коригуванні обстрілу мікрорайону “Східний” та засудив до дев’яти років позбавлення волі, 15 серпня виходить із в’язниці відповідно до так званого “закону Савченко”, котрий прирівнює кожен день, проведений у СІЗО, до двох днів відбування покарання в тюрмі.

“Він відбував покарання згідно вироку суду від 18 червня 2019 року, але згідно до «закону Савченко», сьогодні виходить на свободу. І кричати вже запізно, кричати потрібно було, коли цей ганебний закон за наявною інформацією лобіювала група «злодіїв в законі» та лідерів злочинних організацій, а сьогодні винний в убивстві 30 мирних мешканців Маріуполя та пораненні 117 наших громадян виходить на волю”, – емоційно пише в соцмережі заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін.

Кірсанов за власною ініціативою передавав бойовикам “ДНР” дані про місця дислокації, чисельність та маршрути пересування підрозділів і військової техніки ЗСУ та інших військових формувань України, в Маріуполі та інших населених пунктах Донецької області.

Крім того, Кірсанов передавав інформацію про результати обстрілів членами угруповання “ДНР” селищ Зоря, Гнутове, Виноградне, а також мікрорайону “Східний”.

Внаслідок обстрілу бойовиками маріупольського житлового мікрорайону “Східний” 24 січня 2015 року загинула 31 людина, 117 були поранені.

Згідно з вироком, під час обшуку за місцем проживання обвинуваченого було виявлено та вилучено вогнепальну зброю, боєприпаси та вибухові речовини.

У суді Кірсанов заявляв, що він не визнає свою провину за пред’явленим йому обвинуваченням, а також заперечував доведеність прокурором факту приналежності “ДНР” до терористичних організацій та приналежності своїх контактів до будь-яких незаконних формувань.

Новинарня

донеччина кримінал закон тероризм суд війна

Знак гривні
Знак гривні