C14 через суд заборонила назвати себе неонацистською - зробила гірше, бо тепер світові ЗМІ наполягають: таки неонацистська (ФОТО)

Господарський суд Києва заборонив «Громадському ТБ» називати організацію «С14» «неонацистською», зобов'язав видання опублікувати рішення суду і виплатити праворадикалам 3,5 тисячі гривень судового збору. Однак українські експерти з праворадикальних рухів і світові ЗМІ, такі, як Reuters та Washington Post, наполягають, що «С14» - все ж «неонацисти».

Про це пише інше міжнародне ЗМІ, Радіо Свобода.

Після рішення суду міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch заявила: С14 відкрито висловлювали неонацистські погляди та нападали на активісток жіночих рухів, ЛГБТІ-спільноти та ромські родини.

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір висловив розчарування рішенням Господарського суду Києва, який задовольнив позов праворадикальної організації С14 проти «Громадського телебачення» через публікацію, в якій С14 характеризується як «неонацистська» організація. Він назвав ухвалу суду «загрозою критичній незалежній журналістиці».

Міжнародна дослідницька організація Bellingcat випустила великий текст, присвячений суду «Громадського» і «С14». І наводить багато фактів, які свідчать про те, що «С14» - «неонацистська організація».

«14» як знакове число для неонацистських організацій, «С» як алюзія на британську організацію «Combat 18», той же Кубок молодого футболу, де було написано «Кубок молодого футболу тільки для білих дітей» в 2011 році.

Організація використовувала кельтський хрест, який вважається неонацистських символом, використовувала руну Тейваз замість літери «і». Також нападали на табір ромів.

"Надто багато збігів", - іронізує Радіо Свобода.

Серед іншого, Bellingcat наводить фотографію лідера організації С14 Євгена Карася з характерним жестом. Справді, надто багато збігів:


Повний матеріал Bellingcat

Повний матеріал Радіо Свобода

***

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

змі радикалізм кримінал

Знак гривні
Знак гривні