Перемир'я Зеленського: загинув дев'ятий український боєць. Офіційно вогню у відповідь немає

Протягом 14 серпня збройні формування Російської Федерації та її найманці13 разів порушили режим припинення вогню. З них двічі — із забороненої Мінськими угодами зброї: мінометів калібру 120 мм та 82 мм. Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил загинув.

Про це йдеться у ранковому зведенні пресцентру штабу ООС.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” (Донецький напрямок) противник здійснив дев’ять обстрілів:

- неподалік ПІСКІВ — зі стрілецької зброї;

- поблизу ЛЕБЕДИНСЬКОГО — з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;

- тричі в районі Гнутового — з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

- поблизу ВОДЯНОГО — з ручних протитанкових гранатометів;

- неподалік МИКОЛАЇВКИ — з гранатометів різних систем.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” (Луганський напрямок) противник вчинив чотири обстріли позицій Об’єднаних сил:

- поблизу ПІВДЕННОГО з напрямку шахти імені ГАГАРІНА — з ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів;

- неподалік НОВОЛУГАНСЬКОГО — із забороненої Мінськими угодами зброї — мінометів калібру 120 мм;

- в районі ЗАЙЦЕВОГО — із забороненої Мінськими угодами зброї — мінометів калібру 120 мм та 82 мм,автоматичних гранатометів;

- поблизу ХУТОРА ВІЛЬНОГО — зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

За нашими підрахунками це вже дев'ята бойова втрата наших військових з початку “хлібного перемир’я” і шоста – в серпні. Для порівняння: у червні, тобто до перемир'я, коли наші відповідали на обстріли, загинуло 8 бійців, а перемир'я не триває ще і місця.

Перед цим загинули:

Дмитро Дашковець, сержант. 9 серпня він отримав важке кульове поранення в голову і був евакуйований у Дніпро, був у стані коми і переніс три зупинки серця.

21 липня від підриву на мінах біля Щастя загинули Семер Румигін і Микита Скітченко.

6 серпня внаслідок обстрілу біля Павлополя загинули четверо військовослужбовців 36-ї окремої бригади морської піхоти – старший матрос Олександр Шарко, матрос Владислав Рак, солдат Сергій Шандра та матрос Василь Курдов.

10 серпня на Світлодарській дузі загинув військовослужбовець Національної гвардії (полк “Азов”) Роман Романенко.

Перемиря, ініційоване Зеленським, теоретично триває з 00 годин 01 хвилин за київським часом 21 липня 2019 року. Та російські окупаційні війська щодня здійснюють по 5- 10 обстрілів наших позицій. Стріляють зі стрілецької, снайперської зброї, крупнокаліберних кулеметів, ручних гранатометів, іноді мінометів.

Інформації про вогонь у відповідь немає.

Для порівняння: дивіться втрати ЗСУ до початку перемир'я

Інфографіка Новинарні

Читайте також: Граблі Порошенка, по яких іде Зеленський. До чого призвело перемир'я у 2014 році

***

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

донеччина армія луганщина війна перемир'я

Знак гривні
Знак гривні