20% українців не хочуть повертатися на роботу за кордон: дороге житло і їжа

За кордон на роботу не планують повертатися 20% українців, які довгостроково працювали там. Переважно це стосується заробітчан, які працювали у Польщі, Росії та Німеччині й отримували зарплату менше за $1 тис.

Про це пише Газета по-українськи з посиланням на опитування, проведене сайтом olx.


Польща планує «активні заходи» для міграції з метою переселення людей «з вибраних країн». Читай – з України (ІНФОГРАФІКА)

Не хочуть повертатися за кордон переважно через психологічний дискомфорт, пов'язаний із переїздом і розлукою з рідними. Майже третина опитаних кажуть, що необхідність працювати за кордоном зникла. Ще 16% скаржаться на дороге харчування та проживання під час роботи у сусідніх країнах. Кожний п'ятий розчарувався роботою за кордоном.


Безвіз не призвів до стрімкого зростання еміграції

За кордон українці їдуть через низькі зарплати вдома та можливість подивитися світ. Водночас майже половина тих, хто не хоче повертатися на роботу за кордон, отримували там менше за $1 тис. Ще 18% - до $1,2 тис. Тільки 11% українців мали $2 тис.

Кожний другий українець за кордоном працював не за фахом. Майже чверть опитаних трудилися у будівельній сфері. Поширеною була робота водієм чи вакансії на виробництві.

За кордон переважно не планують повертатися чоловіки віком 25-34 роки та 45-54 роки з сім'ями. 7 із 10 таких заробітчан проживають у містах.


Українці - в топ-5 національних громад, які офіційно живуть у країнах Євросоюзу, але народилися поза ними (ІНФОГРАФІКА)

***

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

міграція

Знак гривні
Знак гривні