Чому небезпечно давати громадянство російським «опозиціонерам», як пропонує Зеленський

А давайте називати все прямо, як є. Оцей новий указ Зеленського про спрощене надання українського громадянства опозиційним росіянам, які "зазнали переслідувань через політичні переконання" - це повна дурня. Або дурня, або все таки це ось саме так виглядає контрреволюція, хитрий план Кремля і т.п. Саме тому багато людей негативно ставились до колишнього коміка, бо очікували від нього якихось таких дивних рішень.

Ось вони і пішли, - пише Антон Павлушко, журналіст ІнформНапалму.

З якого дива взагалі хтось повинен отримувати одразу громадянство? Тобто, ці люди у себе в Росії зазнали переслідувань, але до чого тут Україна? Скільки росіян зазнали переслідувань за виступи проти війни з Україною? Скільки з них пускали під укіс потяги з військовою технікою, що йшли на Донбас? Двоє? Троє? Жодного?

Вони там протестують проти нечесних виборів в Москві - я щось не бачив їхніх протестів проти анексії Криму.

Громадянство - це привілей. Українське громадянство, яке дає право безвізового подорожування країнами ЄС - це привілей. Вибачте, але за це українці заплатили кров'ю та своїм геополітичним вибором, який вони тепер відстоюють. Росіяни - ні.

В крайньому випадку можна давати статус біженця, але це й зараз робиться. Хоча і тут є питання.

Тепер ФСБ почне інфільтрувати в Україну своїх агентів під виглядом опозиціонерів, з яких будуть робити показових репресованих опозиціонерів, які потім, переїхавши вже в Україну, будуть дивним чином мутити воду в Україні.

Думаєте, на новому місці вони підуть працювати на будівництво чи на шахти? Ні.

Журналістика, політологія, преса загалом, політичне консультування, створення всіляких недержавних організацій, спроби побудувати правильну Україну і т.п.

Вам мало російських журналістів в Україні? Тепер чекайте "філософські автозаки" з російськими типу опозиціонерами, які почнуть ходити по українських ефірах, отримають колонки та блоги у ЗМІ. Саме так програється інформаційна війна.

***

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

опініон росія пропаганда

Знак гривні
Знак гривні