Порошенко: Спроба ДБР знайти порушення у справі моряків та указі про контрнаступ є яскравим підтвердженням реваншу

Неприпустимо розцінювати дії верховного головнокомандувача щодо захисту територіальної цілісності країни в політичному контексті, – заявив п’ятий президент України Петро Порошенко.


Порошенко звинувачує Портнова у передачі матеріалів “справи моряків” Росії

«Подивіться на перелік питань і справ, якими зараз намагається займатись ДБР по відношенню до нашої команди. По перше, це справа моряків – вивчення підстав для направлення в рамках звичайної ротації кораблів українських ВМС для того, щоб замінити кораблі в Азовському морі вздовж Маріупольського узбережжя, які забезпечують захист Маріуполя з моря через українську Керченську протоку для деокупації Азовського моря і Керченської протоки.

По друге, це мій наказ, як головнокомандувача, про контрнаступ в червні 2014 року, внаслідок якого було звільнено 2/3 окупованого Донбасу, і на сьогодні ДБР намагається знайти там порушення. Справа не в Порошенку, справа в тім, що це є яскраве підтвердження реваншу, який, як ракова пухлина, намагається розповсюджуватись в Україні», – зазначив п’ятий президент України.

Україна діяла законно при здійсненні ротації моряків на Азові, що підтверджено рішенням міжнародного трибуналу в Гамбурзі, – сказав Петро Порошенко.

«На сьогоднішній день намагаються робити слідчі дії за порушеною за заявою Портнова кримінальною справою. Коли прокуратура закрила цю справу, на неї здійснили тиск, щоб порушити справу знову, щоб направити на експертизу. Почитайте уважно рішення трибуналу – це українська Керченська протока та Азовське море, наші моряки – герої, і ми не дамо поставити під сумнів право України на захист свого суверенітету. На нашому боці стоїть весь світ і міжнародне право», – зазначив лідер «Європейської Солідарності».

азов репресії портнов росія

Знак гривні
Знак гривні