Щоб показати загрозу фейків на виборах - Демократична партія США створила фейкове відео власного лідера

Демократична партія США хотіла продемонструвати загрози deep fake відео - відео, на яких люди начебто роблять або кажуть те, чого насправді вони не робили й не казали. Для цього партія просто найняла фахівців, які створили таке відео - а жертвою обрала власного лідера.

Людям на презентації в Лас-Вегасі сказали, що голова демократичного національного комітету Том Перес не зміг приїхати - але зате зв'яжеться по скайпу. Після цього Перес на відео вибачився, що не приїхав - але насправді він нічого такого не робив.

За допомого штучного інтелекту фахівці змусили зображення Переса змінювати міміку відповідно до слів - а голос, який наклали для демонстрації, належав голові служби безпеки партії Боба Лорда.


ВІДЕО (від 01:30)

В кінці показують заповільнене відео - а потім створюють подвійне зображення, щоб показати, як це відбувається.

По суті, Боб Лорд говорить, що захоче - "контролюючи" обличчя своєї жертви Тома Переса. За бажання можна також змінити голос.


Кінець довіри. Створені за допомогою штучного інтелекту фальшиві відео та аудіо майже неможливо відрізнити від справжніх

Зокрема, переживають щодо фейкових відео на наступних виборах США у 2020 році. Адже на попередніх виборах простіші фейки справили значний вплив на результат - зокрема, досі розслідується роль Росії (вона доведена) та зв'язок її з Трампом особисто (недоведено).

***

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

сша вибори технології безпека

Знак гривні
Знак гривні