Зеленський з Ердоганом в Анкарі вшанували пам'ять чотирьох загиблих під Павлополем

Президент України Володимир Зеленський та президент Туреччини Райджеп Таїп Ердоган хвилиною мовчання вшанували чотирьох загиблих на Донбасі українських військовослужбовців.


Шарко, Рак, Шандра, Курдов: обличчя морпіхів, які полягли під Павлополем

Про це в середу, 7 серпня, повідомила пресслужба глави держави, яку цитує Новинарня.

“Я думаю, що ви всі будете не проти. Вчора четверо наших хлопців, молодих людей – всі молодші за мене, не повернулися живими… Вони загинули. Я думаю, було би справедливо, щоби ми зараз ушанували хвилиною мовчання наших загиблих”, – сказав Зеленський.

Присутні в залі представники делегацій двох країн і журналісти відгукнулися на пропозицію Володимира Зеленського та вшанували пам’ять українських військових хвилиною мовчання.

Зі свого боку президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган висловив співчуття в зв’язку з втратою.

“Ми з сумом дізналися, що вчора, незважаючи на режим припинення вогню, загинуло четверо українських військових. І я ще раз у присутності президента України висловлюю свої співчуття українському народу”, – сказав він.

Президент Володимир Зеленський 7 серпня розпочав офіційний візит до Турецької Республіки з покладання квітів до мавзолею Ататюрка.

Президент також відвідав відкриття Центру кримськотатарської діаспори.

Під час перебування в столиці планувалося відвідання підприємства Bayraktar Makina, яке постачає в Україну турецькі оперативно-тактичні безпілотні літальні апарати Bayraktar TB2.

Нагадаємо, ключовими темами переговорів президента України Володимира Зеленського в Туреччині будуть культурні відносини, діаспорна співпраця, дипломатія та безпека, а також оборонна промисловість.

донеччина герої армія луганщина війна

Знак гривні
Знак гривні