СБУ пояснила, чому не затримано окупантів, що перейшли лінію розмежування качати права (ВІДЕО)

Це була продумана провокація: Служба безпеки України заявила, що затримання представників "ЛНР" Владислава Дейнега й Ольги Копцевої, які перейшли міст у Станиці Луганській, дало б привід звинуватити Україну в зриві Мінських угод.

"Поява біля КПВВ «Станиця Луганська» «парламентерів» квазіреспубліки є продуманою, свідомою і цілеспрямованою провокацією з боку терористів і їхніх російських кураторів. Затримання Кобцевої і Дейнега в нейтральній зоні стало б приводом для окупантів заявити про зрив Україною Мінських домовленостей і нібито порушення перемир'я", - вважають у СБУ.


«Згідно з мінськими угодами, Станиця і Щастя наші», - представники російської окупаційної адміністрації в «ЛНР» зайшли за лінію розмежування і «заявили права» (ВIДЕО)

У той самий час Служба підтвердила, що і Дейнего, і Копцева є фігурантами кримінальних проваджень за зазіхання на державний суверенітет, конституційний лад і територіальну цілісність України.

СБУ пообіцяла, що вони будуть відповідати перед законом, але пізніше.

Нагадаємо, 6 серпня представники терористів "ЛНР" Владислав Дейнего і Ольга Копцева, які одночасно представляють бойовиків на переговорах у Мінську, перетнули лінію розмежування. Свідками їхньої суперечки з головою адміністрації Станично-Луганського району Юрієм Золкіним стали журналісти "5 каналу".

Лівий берег

війна луганщина сепаратизм

Знак гривні
Знак гривні