За час перемир'я бойовики облаштовують нові позиції й готують артилерію

Найманці РФ облаштовують додаткові вогневі позиції артилерії, зокрема з порушенням Мінських домовленостей щодо відведення озброєння, на території підприємств і житлових будинків у тимчасово окупованих населених пунктах поблизу лінії зіткнення, - повідомляє Міноборони.


Від обстрілу під час "безстрокового перемир'я" сьогодні загинули четверо військових

"За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування російських окупаційних військ утримує в готовності до застосування артилерійські та мінометні підрозділи з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ.

Зокрема, окупанти обладнують додаткові вогневі позиції артилерії, у т.ч. з порушенням Мінських домовленостей щодо відведення озброєння. При цьому із зазначеною метою противником використовуються як території підприємств, так і прибудинкові території тимчасово окупованих населених пунктів поблизу лінії зіткнення.

Водночас російське окупаційне командування здійснює активну підготовку цих артилерійських і мінометних підрозділів 1 та 2 АК, у т.ч. за рахунок збільшення інтенсивності навчальних стрільб на полігонах і тренувань з управління вогнем у темний час доби. Також у з’єднаннях і частинах окупаційних військ із 5 серпня ц.р. розпочато збори з корегувальниками артилерійського вогню", - йдеться в повідомленні Міноборони.

війна донеччина луганщина

Знак гривні
Знак гривні