Новини вихідних: у Москві знову репресії, у США двічі масова стрілянина (ВІДЕО)

У суботу під час мітингу за вільні вибори у Москві було знову затримано більше тисячі людей. Серед затриманих неповнолітні, кілька людей поранено:

Німеччина та США засудили насильство, Росія відповіла, що це "втручання у внутрішні справи".

У Сполучених Штатах в місті Ель-Пасо в Техасі 21-річний підозрюваний із Далласа відкрив вогонь по переповненому людьми супермаркету Walmart, а згодом здався поліції. Загинули 20 людей.

Вважається, що він опублікував в інтернеті расистський маніфест, в якому виправдовував свої дії необхідністю боротьби з мігрантами з Латинської Америки.

Ель-Пасо, розташований поблизу кордону між США і Мексикою, має велике латиноамериканське населення. У нападі також були поранені 26 людей. Підозрюваному може загрожувати смертна кара.

Через кілька годин після нападу в Техасі сталася стрілянина в Дейтоні, штат Огайо. Нападник убив дев’ятьох людей, зокрема свою сестру, і поранив ще щонайменше 27 перед тим, як його застрелили поліцейські.

Коннор Беттс почав стрілянину о 01:05 за місцевим часом в районі Орегон в центрі міста. На ньому був бронежилет, а з собою він приніс додаткові боєприпаси для своєї штурмової гвинтівки 223 калібру з магазином збільшеної місткості, повідомила поліція.

Він встиг випустити кілька десятків куль.

На записах з камер відеоспостереження видно, як десятки людей розбігаються з нічного клубу Ned Peppers. Через кілька секунд після цього Беттс прямує в сторону закладу, але його зупиняють постріли поліцейських, коли він намагається увійти всередину.

В неділю поліція обшукала його будинок. За даними ЗМІ, сестра Беттс була виявлена ​​мертвою в машині разом зі своїм бойфрендом.

Беттс купив гвинтівку через онлайн-магазин в Техасі і, як каже поліція, ніщо в його біографії не перешкоджало легальній купівлі ним зброї.

Збільшення кількості випадків масової стрілянини у Сполучених Штатах призвело до закликів громадськості переглянути законодавство, що регулює продаж зброї в країні.

зброя кримінал сша росія репресії

Знак гривні
Знак гривні