Оголошено конкурс журналістських матеріалів на основі відкритих даних

Міжнародний проект USAID / UK aid “Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах” оголошує відкритий всеукраїнський конкурс журналістських історій на основі відкритих даних.

Конкурс покликаний залучити представників українських ЗМІ до використання відкритих державних даних задля підвищення якості журналістських матеріалів, що розкривають факти корупції в Україні.

Як взяти участь?

* Бути штатним або позаштатним журналістом національного або місцевого друкованого або онлайн ЗМІ

* Підготувати журналістське розслідування, яке відповідає критеріям конкурсу

* Опублікувати матеріал у період з 19 липня до 30 вересня 2019 року

* Заповнити аплікаційну форму конкурсу

Критерії конкурсу:

АНТИКОРУПЦІЙНИЙ ВПЛИВ

Журналістське розслідування повинне викривати корупційні схеми, тіньові зв’язки влади та бізнесу, доносити інформацію про факти корупції в окремих галузях національної чи локальної економіки.

ВИКОРИСТАННЯ ВІДКРИТИХ ДАНИХ

Матеріал повинен грунтуватися на відкритих державних даних та містити посилання на мінімум 1 національний чи локальний дата-сет. Перевагою буде поєднання відкритих даних між собою.

ВІЗУАЛІЗАЦІЯ ДАНИХ

Елементи візуалізації даних повинні бути зрозумілими, дані в них мають бути логічно та правильно використаними. Тип візуалізації має відповідати наявним даним та задачам комунікації.

ЯКІСТЬ АНАЛІЗУ ТА ДОСЛІДЖЕННЯ

Автор повинен продемонструвати якісні та інноваційні підходи до аналізу даних, глибину дослідження та послідовність зроблених висновків.

АКТУАЛЬНІСТЬ ТЕМИ

Роботи будуть оцінюватися за рівнем їхнього впливу на українське суспільство, актуальність, масштаб та важливість обраної теми.

ДОТРИМАННЯ СТАНДАРТІВ ЖУРНАЛІСТИКИ

Матеріал повинен відповідати стандартам журналістики, а саме містити баланс думок і точок зору, достовірну інформацію (посилання на джерело), виокремлювати факти від коментарів, надавати правдиву та точну інформацію.

datavis редакційне дані змі

Знак гривні
Знак гривні