Схоже, це найгучніша справа НАБУ. Взялися за одіозний Окружний адмінсуд і оприлюднили розмови: Сегодня среда, а исков нема (АУДІО)

Управління спецрозслідувань Генпрокуратури підготувало повідомлення про підозру керівництву і чотирьом суддям Окружного адмінсуду Києва.
Про це повідомив під час пресконференції в Укрінформі керівник цього управління Сергій Горбатюк.

Схема ймовірного впливу, яку розслідують НАБУ та ГПУ

"Ми підготували повідомлення про підозру керівництву Окружного адмінсуду і чотирьом суддям за фактом втручання у діяльність членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів", – сказав він.

Горбатюк додав, що проєкти підозр направлені на підпис керівництву Генпрокуратури.

Директор НАБУ Артем Ситник вважає, що проти Вовка і 4 судів ОАСК зібрано достатньо доказів за фактами втручання у діяльність судів та органів влади.

“Ми зафіксували, що Вовк у вільному режимі може попросити працівників СБУ надати інформацію, чи перебуває телефон на прослуховуванні. Неприємно було бачити, що... ресурси ДБР використовують для тиску на тих людей, які в силу тих чи інших причин вчиняють спротив діяльності керівництву окружного адміністративного суду”, – сказав він.

Ситник сподівається, що підозри щодо керівництва та суддів ОАСК будуть підписані. Тому що, на його думку, зібрано більш ніж достатньо доказів, щоб визнати підозри обґрунтованими.

Згодом Національне антикорупційне бюро оприлюднило записи розмов нібито суддів Окружного адміністративного суду Києва, які фігурують у справі про втручання суду в роботу інших органів влади.


Якщо хочете дізнатися, як працює корумпована судова влада, послухайте все відео. Медведчук -> Ківалов, Портнов -> Вовк -> ДБР

Це удар у самісіньке кубло судової корупції. Це, ймовірно, найбільш важлива справа НАБУ на сьогодні.

Окремі скріншоти виклала Українська правда:

На записах, за даними слідства, фігурують, зокрема, голова суду Павло Вовк, судді Євген Аблов, Богдан Санін, Ігор Погрібніченко, Олексій Огурцов, Павло Григорович, члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів Сергій Остапець та Микола Сірош, адвокат Олександр Кротюк, нардеп Сергій Ківалов та його помічниця Антоніна Славицька.

Вони обговорюють подання позовів до Окружного адмінсуду задля зупинення повноважень членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів, пошук осіб, від імені яких будуть подаватись позови.

Також у розмовах йдеться про зміну складу ВККС і введення до складу комісії лояльних осіб.

Розмови також стосуються кваліфікаційного оцінювання, на яке кілька разів не з'являлись судді ОАСК, та можливість уникнути оцінювання нібито через хворобу.

Крім того, за даними слідства, до можливої незаконної діяльності суддів причетне Державне бюро розслідувань. У розмовах йдеться про можливість використання ДБР для тиску на суддів.

"Українська правда" звернулась до Окружного адміністративного суду Києва за підтвердженням автентичності розмов, однак відповідь на момент публікації не надійшла.

26 липня стало відомо, що НАБУ та ГПУ обшукують Окружний адміністративний суд Києва

Пізніше правоохоронці розповіли, що розслідують справу про втручання керівництва Окружного адмінсуду в ухвалення рішень, вплив на роботу Вищої кваліфікаційної комісії суддів та організацію прийняття завідомо неправосудних рішень.

За версією слідства, голова Окружного адмінсуду Павло Вовк хотів уникнути кваліфікаційного оцінювання, і для цього "почав створювати штучні перешкоди у діяльності окремих членів ВККС".

суд корупція кримінал

Знак гривні
Знак гривні