Кличко подав до суду на 1+1 за систематичне поливання брудом

Мер Києва, голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко подав до суду на телеканал "1+1".

Щоб далеко не ходити - ось двоє якихось акторів в одній з псевдошедевральних пародій на Кличка, які постійно транслювалися на каналі; однак зараз від пародій перейшли до брехні в новинах

Про це він повідомив на пресконференції в Києві.

Кличко переконаний, що масштабну кампанію з дискредитації проти нього організували представники нової влади й соратники експрезидента Віктора Януковича.

"Проти мене розгорнуто широку кампанію з дискредитації... Я і мій брат подали позов до суду на канал "1+1", який поливає нас брудом. Їм уже мало мене одного, вони вирішили взятися за брата", - заявив Кличко.

Він зазначив, що власник (очевидно, Кличко обмовився і мав на увазі керівник, бо власником 1+1 є Коломойський - Тексти) телеканалу Олександр Ткаченко зацікавлений у звільненні голови КМДА, щоб обійняти його посаду, що позначається на ангажованості сюжетів каналу.

"Не можна говорити про незаангажованість каналу, коли його керівник є не тільки представником політичної сили, а одним із претендентів, як його називають, на пост голови КМДА... Мені байдужі різні претенденти, але очорнювати свою репутацію я не дозволю. Я буду захищатися законними методами", - наголосив Кличко.

Як приклад "чорного піару" він навів повідомлення про вартість скандального пішохідного моста в центрі Києва.

"Міст не коштує 400 мільйонів. Це сума кількох проектів, які взяли і "натягнули" на міст. Міст, як я раніше і заявляв, коштує 270 мільйонів", - наголосив мер.

"Справа не в кріслі, справа в принципах", - зазначив він, додавши, що, на його думку, дії нової влади є "наступом на місцеве самоврядування і згортанням реформи децентралізації".

Нагадаємо, 24 липня Офіс президента Володимира Зеленського звернувся до Кабінету міністрів з проханням внести подання на звільнення Кличка з посади голови КМДА. Раніше глава ОП Андрій Богдан пригрозив Кличку поділом посад мера Києва та голови КМДА. У відповідь на це мер пригрозив ініціювати позачергові вибори в столиці.

2003 року Конституційний Суд вирішив, що Київська міськадміністрація паралельно виконує функції виконавчого органу Київради та місцевого органу виконавчої влади, і тому її має очолювати лише особа, яка була обрана київським міським головою. Однак, коли президентом став Виктор Янукович, підконтрольна "регіоналам" парламентська більшість проголосувала за надання йому права призначати головою КМДА будь-кого на свій розсуд, а не ту людину, за яку голосували кияни. У результаті цього в листопаді 2010 року тодішнього мера Леоніда Черновецького на посаді голови міськадміністрації змінив Олександр Попов, а Партія регіонів отримала реальну владу в місті.

У травні 2014 мером Києва був обраний Віталій Кличко, і новий президент Петро Порошенко після вступу на посаду відразу призначив його головою КМДА.

Лівий берег

скандал коломойський змі конфлікт кличко

Знак гривні
Знак гривні