Богдан намагався нав'язати Кличку смотрящого. Через відмову у нього забирають КМДА, що суперечить рішенню Конституційного суду

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що глава Офісу президента Андрій Богдан намагався змусити його координувати свої дії із забудовником Андрієм Вавришем або директором "1+1 медіа" Олександром Ткаченком.

Про це він повідомив на пресконференції в п'ятницю, скликаній у зв'язку з планами Офісу президента розділити посади голови КМДА й мера Києва.

"Пан Богдан заявив, що я повинен коригувати свої дії щодо процесів у місті, з двома персоналіями на мій вибір. Були озвучені прізвища пана Вавриша та пана Ткаченка. Цей дзвінок був 2-3 тижні тому. Я запитав: "Скажіть, пане Богдане, які офіційні посади в них і яку роль вони повинні мати в консультаціях", - сказав Кличко.

Мер столиці розповів, що останнім часом він мав кілька зустрічей з Богданом, також він двічі зустрічався і з президентом Володимиром Зеленським.

Кличко вкотре наголосив, що поділ посад і запровадження в столиці двовладдя буде неконституційним.

"Справа не в прізвищах і не в тому, що Кличко чіпляється за крісла, а в ключових принципах. Ідеться про наступ на самоврядування, про згортання реформ децентралізації", - сказав Кличко.

"Киян хочуть позбавити права обирати владу у своєму місті. Щоб загорнути це в товарну упаковку, пішли в хід різні способи - від маніпулювання законом до бруду проти влади, обраної киянами", - додав Кличко.

Нагадаємо, Констутуційний суд визначив, що посаду голови Київської міської державної адміністрації має займати обраний киянами мер міста. Розділити ці дві посади раніше намагався Янукович.

богдан зеленський київ конфлікт кличко

Знак гривні
Знак гривні