Замголови Офісу Зеленського вважає, що він і колеги не повинні подавати декларації

Якщо ми не зобов'язані, чому повинні це робити? Спостерігаючи за тим, як це робив Зеленський, я відчував жах, – Сергій Шефір про публікацію декларацій співробітників Офісу президента.

Сергій Шефір підтвердив, що деякі закордонні банки припинили співпрацю з "Кварталом 95" після обрання Володимира Зеленського президентом:

"Не знаю, офіційна це практика чи ні, але банки не хочуть мати справи з PЕРами (politically exposed person – політично вразливе особа – ред.). Нам сказали: "Забирайте гроші, ми з вами хотіли б закінчити співпрацю".

Також він зазначив, що не має наміру передавати свою частку в бізнесі "Кварталу 95", а також, що він і Володимир Зеленський мають намір отримувати роялті від продуктів "Кварталу 95":

"В установленому законом порядку, якщо це можливо, будемо отримувати. Для нас це нове, і ми не встигли навіть обговорити, як правильно зробити".

Разом із тим, він зазначив, що він і співробітники Офісу президента не збираються подавати свої декларації:

"Це ж патронатна служба. Так, це хороший крок. Але якщо ми не зобов'язані – то чому повинні це робити? Заповнення декларації – досить складний процес. Спостерігаючи за тим, як це робив Зеленський, я відчував жах. І не дай Бог десь помилишся, хоча й нічого не мав наміру ховати. Це дуже неприємна процедура".

Більше в інтерв'ю

закон бізнес зеленський

Знак гривні
Знак гривні