Пропаганда й рейтинги Медведчука – «навіть не реванш, а вторгнення», – радник Зеленського

Радник президента Микита Потураєв заявив, що медіаактиви глави політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Медведчука – це загроза для безпеки всієї України, і їх потрібно ліквідувати.

Відповідаючи на запитання журналістів видання Цензор про дані соціологічних опитувань щодо дострокових парламентських виборів, Потураєв зазначив, що "це навіть не реванш, рейтинги [опозиційної платформи] – це вторгнення".

Говорячи про скуповування медіаресурсів Віктором Медведчуком і поширення ними російської пропаганди, радник Зеленського заявив, що це явище "треба ліквідувати". "У нас експансія в наш телерадіопростір... Це війна", – наголосив Потураєв.

Він переконаний, що команда Зеленського створить "дієві інструменти, що розкриють фінансові таємниці того, що за цими каналами стоїть, то ці нібито власники самі будуть раді швидко відскочити подалі".

"У мене як у медійника є розуміння, які інструменти можна застосувати, і це прописується в законі, це не складно, зараз ми підключимо юристів, щоб усе правильно описати", – розповів Потураєв. Він, однак, відмовився розкривати деталі майбутнього законопроєкту, щоб "не допомагати юристам Медведчука".

реванш Рада вибори-19 путін змі медведчук

Знак гривні
Знак гривні