ВКонтакте напередодні виборів - тотально проросійська

VK після санкцій стала зоною жорсткої російської пропаганди. Нинішній етап дослідження цю гіпотезу ще раз підтверджує.

Про це пише internews.

В контексті виборів в Україні, авторами найпопулярніших постів є колишні члени Партії регіонів чи відкрито проросійські політичні аналітики. Найбільш поширювані меседжі часто походять від популярних груп, які підтримують дії Росії в Україні, а також самопроголошені сепаратистські республіки.

Ані пряма залежність «Опозиційної платформи» від Віктора Медведчука, друга Путіна, ні його прагнення до покращення відносин України з Росією не допомогли їй завоювати користувачів проросійської VK. Цікаво, що ОП отримала погану репутацію як серед проросійських, так і серед проукраїнських користувачів в українському сегменті VK. Ця партія має найменшу кількість позитивних меседжів (2 з 200). Головною дійовою особою Опоплатформи для українських користувачів є саме Медведчук, а не лідер партії Юрій Бойко.

На відміну від Instagram, у російському VK Зеленському нелегко. Вже у попередньому нашому дослідженні говорили про те, що негатив переважав позитив щодо Зеленського у VK — попри те, що позитиву в нього було більше, ніж в інших кандидатів. Однак зараз ця тенденція загострилася. Не в останню чергу завдяки найпопулярнішим авторам і групам, критика зросла пропорційно до його заяв і перших кроків, що суперечили російській позиції щодо України. Серед найпопулярніших постів про парламентські вибори в Україні у VK було чимало тих, що містили передбачення щодо потенційного провалу Зеленського, маркуючи його політику як «шоу».


Дослідження про всі українські сегменти різних соцмереж тут

соцмережі росія пропаганда

Знак гривні
Знак гривні