Головою Єврокомісії стане фон дер Ляєн

Європарламент у вівторок, 16 липня, затвердив Урсулу фон дер Ляєн головою Єврокомісії. За кандидатуру міністра оборони Німеччини, яка оголосила про свою відставку, проголосували 383 євродепутати, проти висловилися 327, утрималися 22.

На посаду керівника Єврокомісії фон дер Ляєн заступить 1 листопада й замінить на ній Жана-Клода Юнкера, передає ЛБ.

Під час програмної промови в Європарламенті перед дебатами й голосуванням щодо її кандидатури політик на перше місце поставила боротьбу зі змінами клімату й підтвердила мету Європи - до 2050 року скоротити викиди вуглекислого газу в атмосферу на 50% порівняно з 1990 роком. Для досягнення цієї мети фон дер Ляєн має представити відповідний інвестиційний план.

Крім того, фон дер Ляєн пообіцяла просувати ідею мінімальної заробітної плати в країнах Європи, а також, серед іншого, висловила готовність підтримати продовження терміну виходу Великої Британії з Євросоюзу, якщо це буде потрібно.

Кандидатуру Урсули фон дер Ляєн на пост глави Єврокомісії було запропоновано 2 липня на саміті ЄС у Брюсселі. Втім, гарантованої більшості в Європарламенті на підтримку її кандидатури не було.

Урсулі фон дер Ляєн 60 років. У німецьку політику представницю Християнсько-демократичного союзу привела чинний канцлер Німеччини Ангела Меркель. В очолюваних Меркель урядах фон дер Ляєн обіймала різні міністерські посади. З 2005 до 2009 року мати сімох дітей була міністром у справах сім'ї, пізніше очолила міністерство охорони здоров'я, а в грудні 2013 року стала міністром оборони.

єс німеччина Європа

Знак гривні
Знак гривні