Крок до авторитаризму. Як і Портнов, Зеленський пропонує люструвати Порошенка та посадовців 2014-19 років (ВІДЕО)

Тому що у нього "немає цензурних слів". Зеленський пропонує запровадити люстрацію для президента, спікера, народних депутатів, голови СБУ, секретаря РНБО та інших високопосадовців, які обіймали посади вже після Майдану – з 23 лютого 2014 року до 19 травня 2019 року.

Про це він заявив у відеозверненні, опублікованому на сторінці офісу президента.


Зеленський тут нагадує молодого й популярного Бацьку (той свого часу набрав 80%). А Бацька - найпопулярніший політик в Україні (ІНФОГРАФІКА)

З ініціативою Зеленський виступив невдовзі після того, як її озвучив юрист Януковича Андрій Портнов, близький до Андрія Богдана, нинішнього керівника офісу президента, - пише Новинарня.

“Спочатку риг та російський колаборант Портнов пропонує люструвати усіх, хто обіймав держпосади з 2014 по 2019 рік, а за декілька днів це ж пропонує новообраний президент Зеленський. ‬‪Який дивовижний збіг!” — зазначає в коментарі громадський активіст Сергій Стерненко.

Помста Портнова

Екс-заступник голови АП Януковича, який повернувся в Україну напередодні інавгурації Зеленського і “мститься” в судах Порошенкові, напередодні справді виступив у соцмережах з аналогічними пропозиціями.

“Розробив короткий законопрект про зміну закону про люстрацію — забороняється займати будь-які державні посади особам, які були призначені у період правління попереднього політичного режиму з 22 лютого 2014 року по 20 травня 2019-го”, — написав Андрій Портнов.

зеленський реванш

Знак гривні
Знак гривні