СБУ закликає Зеленського ввести санкції проти телеканалів Медведчука NewsOne і 112 Україна

Т.в.о. голови Служби безпеки Іван Баканов звернувся до президента Володимира Зеленського для скликання позачергового засідання Ради національної безпеки і оборони з приводу телемосту телеканалу NewsOne з російським пропагандистським телеканалом "Россия 1".

"Вважаю абсолютно неприйнятною організацію телеканалом NewsOne «телемосту» з головним пропагандистським каналом країни-агресора, який перебуває під санкціями", - підкреслив Баканов.

Він також повідомив, що СБУ направила керівникам медіахолдингу "Новини" (телеканали "112 Україна", "NewsOne" і "ZIK") повідомлення про відповідальність за проведення спільних заходів з телеканалом "Россия 1" та іншими мовниками країни-агресора, які перебувають під санкціями.

"На засіданні також запропоновано ухвалити рішення про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до юридичних осіб, які здійснюють мовлення під логотипами "112 Україна" і "NewsOne" і ввести їх у дію відповідним указом президента України", - наголошено в повідомленні.

Баканов звернувся до Нацради з питань телебачення і радіомовлення для попередження телеканалів про неприпустимість порушення ліцензійних вимог і чинного законодавства (співпраця з юридичними особами РФ, що перебувають у санкційному списку РНБО), що може стати підставою для застосування до них штрафних санкцій.

Нагадаємо, український телеканал NewsOne, пов'язаний з кумом Путіна Віктором Медведчуком, зібрався 12 липня провести двогодинний телеміст з "Россией 1" під назвою "Надо поговорить" за прикладом телемосту між СРСР і США у 1985 році.

Секретар РНБО Олександр Данилюк назвав такі дії провокаційними і підкреслив, що в цій ситуації Україна "повинна реагувати впевнено, без зайвих емоцій і паніки". Він додав, що в Раді нацбезпеки вже працюють над рішеннями. Спікер Ради Андрій Парубій також закликав СБУ і Нацраду зірвати телеміст.

Відреагував навіть сам Зеленський:

ЛБ

кримінал зеленський пропаганда сбу медведчук

Знак гривні
Знак гривні