Голова Ради суддів, який скаржився на тиск адміністрації Зеленського, подав у відставку

Олег Ткачук склав повноваження голови Ради суддів. Про це він оголосив під час засідання, повідомляє Судово-юридична газета.

"Після минулого засідання я прийняв рішення балотуватися на посаду судді Конституційного Суду України. І частина колег стала думати, як бути, адже Рада суддів розглядає питання про кандидатів у КСУ. Дійсно, я думаю, що питання в цьому є. І було б дивно, якби я тут сидів головою і думав про те, як допустити себе в КСУ. Крім того, в судовому співтоваристві з'явилася омана, що Рада суддів - це не цілісний орган, а я більше займаюся вирішенням проблем з Вадимом Олексійовичем (з заступником голови Ради суддів Вадимом Бутенком). Це неправда", - сказав він, передає ЛБ.

"Буває, що ми в нарадчій кімнаті обговорюємо питання, потім виходимо, як після боксу. Але це не означає, що у нас немає спільних інтересів. Обговоривши з колегами, я написав нову заяву... Отже, з 5 липня до завершення конкурсу на посаду судді КСУ утримуюся від виконання завдань РСУ, участі в засіданнях РСУ, складаю з себе повноваження голови РСУ", - додав він.

"Після того, як конкурс у КСУ завершиться, я з задоволенням буду брати участь в засіданнях Ради суддів", - зазначив Ткачук.

суд зеленський

Знак гривні
Знак гривні