1+1 знову показує Сватів – громадськість знову просить їх заборонити через портрети Путіна, Сталіна, георгіївську стрічку

У шостому сезоні, який почав показувати телеканал "1+1", з'являються портрети Путіна та Сталіна, а також "георгіївська стрічка".

Низка громадських організацій звернулася до Державного агентства з питань кіно з проханням анулювати прокатне посвідчення серіалу "Свати" підрозділу студії "Квартал 95". З 1 липня цей серіал знову почав показувати телеканал "1+1".

Про це заявив член експертної комісії при Держкіно Сергій Стуканов, передає ЛБ.

За його словами, серіал підпадає під заборону на показ в Україні, тому що в ньому з'являється російська державна символіка, а серед героїв стрічки є працівники правоохоронних органів РФ, що заборонено законом.

"Я вже не кажу, що в шостому сезоні, який почав показувати телеканал "1+1", з'являється портрет російського президента Путіна, Сталіна, з'являється "георгіївська стрічка", яка так само визнана ворожою символікою, але вже за іншими законами, зокрема, про декомунізацію. Шостий сезон не повинен бути зараз на екранах", – зазначив Стуканов.

Саме у зв'язку з цим, за його словами, громадські організації звернулися до Держкіно з проханням анулювати прокатне посвідчення "Сватів".

"І я думаю, державне агентство має всі підстави це зробити, навіть не звертаючись до експертної комісії", – резюмував Стуканов.

Нагадаємо, 13 червня комісія Держкіно проголосувала за заборону другого сезону серіалу "Свати" виробництва ТОВ "Кіноквартал". 1+1 media оскаржить це рішення в суді.

Нагадаємо, в листопаді 2017 року Міністерство культури України внесло актора серіалу Федора Добронравова до переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці, та заборонило йому в'їзд в Україну. Через це Держагентство з питань кіно також заборонило показ серіалу "Свати".

Студія "Квартал 95" мала намір оскаржити заборону серіалу в міжнародних судах, однак Окружний адміністративний суд Києва відмовився задовольняти позов цей позов. У березні цього року Окружний адміністративний суд Києва скасував заборону серіалу "Свати" і дозволив в'їзд в Україну російському акторові Федору Добронравову.

Служба безпеки України і Держагентство у справах кіно оскаржили дозвіл в апеляційному суді, проте програли цей позов.

змі скандал росія

Знак гривні
Знак гривні