Хроніки реваншу: Клюєв і Шарій стали кандидатами в депутати

По Шарію слідство має судову ухвалу про арешт, по Клюєву – про дозвіл на затримання з метою приводу.

Центральна виборча комісія зареєструвала кандидатом у народні депутати колишнього депутата від "Партії регіонів" і екс-главу Адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Клюєва. Клюєва зареєстрували кандидатом по мажоритарному округу №46 в Донецькій області від "Ліберальної партії України", передає УП.

Це попри те, що вони не мешкають в Україні протягом п'яти останніх років, як того вимагає закон.

Зазначається, що ЦВК прийняла таке рішення більшістю голосів на виконання рішення Верховного суду.

Клюєв перебуває у національному розшуку за запитом Служби безпеки.

Йому інкримінують привласнення майна, перевищення влади і незаконне перешкоджання мітингам. Датою його зникнення вказане 28 лютого 2014 року.

Також на виконання рішення Верховного суду ЦВК зареєструвала кандидатом у народні депутати блогера Анатолія Шарія, якому раніше відмовила в реєстрації. Шарій є першим номером у списку "Партії Шарія".

Нагадаємо, 16 квітня Шевченківській райсуд Києва скасував розшук та заочний арешт Шарія і повернув справу проти нього на додаткове розслідування.

Саму ж справу порушили через використання вогнепальної зброї під час конфлікту з відвідувачем McDonalds у Києві в травні 2011 року. Шарію висунули обвинувачення за статтею 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України, а також за частиною 2 статті 383 ККУ (блогера звинуватили в інсценуванні замаху на самого себе).

7 лютого 2012 року Шарій був оголошений у розшук. 19 березня того ж року він повідомив, що перебуває в Євросоюзі і попросив притулку в Литві.

Раніше відеоблогер Шарій, відомий своїми проросійськими заявами, оголосив про створення власної партії. На засіданні 24 червня ЦВК зареєструвала кандидатами у депутати 29 членів «Партії Шарія».

шарій вибори-19 клюєв реванш

Знак гривні
Знак гривні