Українці підтримують українізацію ефіру (ІНФОГРАФІКА)

Більшість українців підтримують збільшення українського та україномовного контенту в телерадіоефірі.

Про це свідчать результати всеукраїнського соціологічного опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології на замовлення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

За даними дослідження, близько 80% громадян надають перевагу українській мові як основній мові телерадіоефіру та є активними споживачами україномовного контенту.

Майже 60% громадян підтримують політику державного протекціонізму щодо збільшення українського та україномовного контенту у вітчизняному ефірі:

Приблизно половина громадян позитивно оцінюють зміни в українській музичній індустрії внаслідок впровадження квот на україномовну музику.

Наприклад, на запитання, якою мовою в Україні повинні мовити телеканали та радіостанції, 23,6% респондентів відповіли, що лише українською, а 52,8% - що й українською, і російською, але українська має переважати:

Детальніше на Детектор.Медіа

***

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

мова інфографіка змі

Знак гривні
Знак гривні