Макс Нефьодов виграв конкурс на голову Митниці

Перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов переміг в конкурсі на посаду голови Державної митної служби.

У своєму фейсбуці він виклав фотографію біля будівлі Нацагентства з питань державної служби.

"Виграв конкурс на главу органу, який повинен стати # прозора_митниця. На душі щось не так, щоб радість, але «хто буде лупати скалу, як не ми?» Стоїмо!!!" - написав Нефьодов, якого цитує ЛБ.

Державна митна служба створюється в рамках поділу Фіскальної служби. Це один з "маяків" Міжнародного валютного фонду. Процес поділу повинен бути завершений до кінця квітня.

Нефьодов прийшов у владу з бізнесу в 2015 році. Він приєднався до команди міністра економіки Айвараса Абромавічуса, який ще через рік, в лютому 2016-го, зі скандалом покинув посаду. Абромавічус зібрав прес-конференцію і звинуватив оточення президента Петра Порошенка в корупції і блокуванні реформ.

Нефьодов спочатку теж подав у відставку, але потім залишився на посаді в новому уряді і згодом навіть отримав посаду першого заступника міністра. Сьогодні він не лише обличчя системи державних закупівель ProZorro - в підпорядкуванні Нефьодова також перебувають департаменти управління державною власністю, розвитку підприємництва та регуляторної політики, промислової політики, державних інвестпроектів і підтримки розвитку.

митниця нефьодов

Знак гривні
Знак гривні