Від початку 2019 року в Україні вбили понад 50 дітей

Нацполіція вважає за необхідне створити Єдиний реєстр осіб, які вчинили сексуальні злочини проти неповнолітніх. Цьогоріч в Україні вбито понад 50 дітей. Про це заявив голова Нацполіції Сергій Князєв.

Глава Нацполіції наголосив на необхідності посилення покарання за сексуальні злочини стосовно дітей. Зокрема, дані осіб, які вчинили такі злочини, повинні вноситися до Єдиного реєстру поліції. "Вбивство дівчинки в Одеській області сколихнуло всю країну. Тому, щоб захистити дітей від сексуального насильства, слід посилити кримінальну відповідальність для осіб, які вчинили злочини зазначеної категорії", - сказав Князєв, якого цитує Ліга.

Нацполіція звертається до депутатів Верховної Ради із закликом розглянути відповідний законопроект №6607 про створення Єдиного реєстру осіб, які вчинили сексуальні злочини відносно неповнолітніх. Князєв зазначив, що подібний реєстр існує в європейських країнах.

Нагадаємо, в останні тижні сталося кілька гучних випадків убивств дітей. 19 червня в селі Іванівка на Одещині на території одного з домоволодінь у вигрібній ямі правоохоронці знайшли тіло 11-річної дівчинки. Як виявилося, її вбив 22-річний односельчанин після спроби зґвалтування.

22 червня в Києві біля озера Вирлиця 30-річний чоловік (далекий родич) убив 9-річного хлопчика.

суспільство поліція кримінал абзац

Знак гривні
Знак гривні