Більшість українців уже підписала декларації з лікарями. В Києві підписують менше, ніж будь-де (ІНФОГРАФІКА)

За даними свіжого опитування групи Рейтинг про медичну реформу, загалом 79% українців уже обрали сімейних лікарів і підписали з ними декларації. Дещо несподіваним виявився показник Києва: тут 69% підписали декларації - менше, ніж у будь-якому з регіонів.

Джерело - файли 15 та 16 з презентації групи Рейтинг.

Понад 70% тих, хто вже уклав угоди з сімейними лікарями, задоволені ними. Лише 12% висловили невдоволення. 16% вагалися із оцінками.

Третина опитаних, говорячи про зміни, які вони помітили після укладання контракту з сімейним терапевтом, заявили, що лікар став до них уважнішим та ввічливішим. 18% зазначили, що було легше потрапити на прийом, по 11% сказали, що побачили кращі умови прийому (ремонт, сучасне обладнання і т.п.) або ж вони отримали направлення на безкоштовні лабораторні тести. По 9% заявили, що вони отримали безкоштовні ліки або вакцини у свого лікаря, або ж консультацію з приводу здорового способу життя та корисних звичок. З іншого боку, 20% зазначили, що не побачили жодних змін після укладання договору.

***

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

інфографіка медицина

Знак гривні
Знак гривні