Університет Шевченка скасував відновлення професором Портнова. Після протестів студентів (ФОТО)

Ректор Київського національного університету ім. Т. Шевченка Леонід Губерський 20 червня скасував наказ про зарахування колишнього заступника глави Адміністрації президента Андрія Портнова на посаду професора кафедри конституційного права юридичного факультету.

Близько 22:00 ректор КНУ прибув до мітингувальників, які влаштували безстрокову акцію протесту з вимогою звільнити Портнова, і пообіцяв підписати наказ про звільнення екс-чиновника часів Януковича.

У четвер близько тисячі студентів Київського національного університету імені Т. Шевченка розпочали акцію протесту проти призначення Портнова професором кафедри конституційного права.

Ректор КНУ попросив вибачення, що підписав наказ про працевлаштування Портнова.

Він пояснив, що на той момент, коли Портнов прийшов із заявою, до нього не було жодного зауваження у кримінальних справах щодо Портнова.

Нагадаємо, 19 червня стало відомо, що ректор КНУ ім. Тараса Шевченка Леонід Губерський відновив Портнова на посаді професора кафедри конституційного права юридичного факультету. Повідомлялося, що він прийнятий на посаду і повинен розпочати виконання обов'язків з 1 вересня.

Під час президентства Віктора Януковича Портнов був заступником глави АП, він брав участь у написанні так званих "диктаторських законів", курирував в АП правові питання. Після Революції гідності Портнов покинув Україну і оселився у Відні. 19 травня він повідомив, що повернувся в Україну.

За матеріалами Лівого берега

скандал янукович портнов реванш

Знак гривні
Знак гривні