Putin Khuylo: В Грузії масові протести через виступ російського депутата. Є потерпілі (ВІДЕО)

У грузинських містах Тбілісі і Батумі ввечері 20 червня почалася багатотисячна акція протесту після того, як депутат Держдуми РФ Сергій Гаврилов виступив у парламенті Грузії на засіданні Міжпарламентської асамблеї православ'я. Поліція застосувала проти протестувальників сльозогінний газ і гумові кулі. Є постраждалі.

Гаврилов сидів у кріслі голови парламенту Грузії й говорив російською мовою. Грузинські опозиціонери звинувачували Гаврилова в тому, що він брав участь у війні проти Грузії.

Після зриву засідання російські депутати перемістилися в готель в центрі Тбілісі, біля якого почалася акція протесту. Коли Гаврилов та інші делегати виходили з готелю, активісти облили їх водою. Російські депутати поїхали з готелю під охороною, вони вже покинули Грузію.

Протестувальники вимагали відправити у відставку спікера парламенту Іраклія Кобахідзе, керівників МВС і Служби державної безпеки, а також провести дострокові вибори. Сесію Асамблеї православ'я достроково закрили.

Учасники акції протесту в Тбілісі увірвалися в будівлю парламенту Грузії. Поліція, оснащена кийками і щитами, намагається зупинити їх.

Поліція застосувала проти протестувальників сльозогінний газ і гумові кулі.

Телеканал "Рустави-2" повідомляє про те, що кілька постраждалих отримали важкі травми.

грузія протест росія агресія

Знак гривні
Знак гривні