Deepfake: шпигун використовував створене штучним інтелектом обличчя, щоб здобути довіру в соцмережі (ФОТО)

Кейті Джонс здавалася зануреною в політичну атмосферу Вашингтона. Жінка у віці близько тридцяти років хвалилася, що працює в топовому аналітичному інституті й має багато зв'язків.

Але її не існує. Ця персона - частина армії фантомних профайлів на LinkedIn.

Експерти, з якими зв'язалась Associated Press, заявили, що її обличчя створено комп'ютерною програмою з використанням штучного інтелекту.

Читайте також:

Кінець довіри. Створені за допомогою штучного інтелекту фальшиві відео та аудіо неможливо відрізнити від справжніх

Чи зможете ви самі відрізнити справжнє обличчя від штучного?

***

Ви й самі можете створити deepfake обличчя

Експерти, переглянувши діяльність так званої Кейті Джонс, сказали, що це типове шпигунство на професійному сайті. Дуже схоже, що це робиться на державному рівні.

Раніше, зокрема, Китай звинувачували в масовому шпигунстві за допомогою LinkedIn. На противагу "друзі-та-сім'я" Facebook - сайт LinkedIn є якраз чимось на кшталт соцмережі, зосередженої на роботі: резюме, професійні контакти, пітчинг проектів тут є звичайним явищем.

LinkedIn заявляв, що бореться з фейковими акаунтами, проте і Британія, і Франція, й Німеччина вже не раз застерігали про шпигування за допомогою цього сайту.

Ви ще не бачили справжніх фейків. Невдовзі з'являться повністю фейкові відео (ВІДЕО)

Кейті Джонс мала тільки 52 "зв'язки", але вони були достатньо сильними, щоб змусити довіряти їй тих, кому вона надсилала запити.

Наприклад, колишній чиновник Трампа прийняв запит на зв'язок із Кейті Джонс.

Невдовзі після того, як Associated Press попросила про коментар у LinkedIn - профайл просто зник.

***

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

інтернет технології безпека

Знак гривні
Знак гривні