Наскільки спекотно в салонах київського транспорту? В автобусах, тролейбусах та трамваях виміряли температуру

Журналісти заміряли температуру в салонах різних видів київського транспорту.

Картинка з фейсбуку Олександри Завальної

У салоні одного з київських трамваїв термометр показав 43 градуси. Це виявили журналісти ТСН під час вимірювання температури у різних видах громадського транспорту міста. За словами водійки Наталі, у кабіні термометр показував ще більше – 53 градуси. Вона каже, що рятується водою.

Детальні дані про результати вимірювання в усіх видах транспорту телеканал оприлюднить пізніше, але за подібними експериментами ТСН минулих років вже можна уявити, наскільки спекотно в автобусах і маршрутках Києва.

Так, у серпні 2017 року, коли стояла така сама спека, як зараз, термометр показав у трамваї так само 43 градуси. У салоні тролейбуса виявили 41 градус, у вагонах метро – 42 градуси.

В автобусі МАЗ, який працював без кондиціонера, температура сягнула 44 градусів. В інших автобусах з кондиціонерами не набагато холодніше – 38 градусів. Водії кажуть, що це відбувається внаслідок того, що двері постійно відчиняються і впускають гаряче повітря.

В маршрутці стовпчик термометра сягнув позначки 44. Водій поділився лайфхаком: треба просто про це не думати. «Я думаю про роботу. Про спеку не думаю», – сказав він журналістам.

Також викликали найдешевше таксі, в якому не було кондиціонера, тож температура в салоні склала 43 градуси.

За прогнозами, спека 31-33 градуси у Києві триватиме ще принаймні тиждень.

Торік інспектори Київської Служби перевезень оприлюднювали нижчі показники: в маршрутках і автобусах прилади показували 31-33 градуси. Зазначимо, що інспектори послуговуються іншими засобами вимірювання.

Хмарочос

транспорт київ погода

Знак гривні
Знак гривні