Рейтинги партій міняються: політсила Вакарчука росте, Смешка та Гриценка - падають (ІНФОГРАФІКА)

Політична партія "Слуга народу" залишається лідером електоральних уподобань українців. Зате "Голос" швидко піднявся в рейтингах і такими темпами може наздогнати, наприклад, "Батьківщину" - яка падає.


Раніше опитування показувало, що впевнено долали бар'єр в Раду лише сили Зеленського, Медведчука, Порошенка й Тимошенко (ІНФОГРАФІКА)

Про це свідчить соціологічне опитування групи "Рейтинг", проведене 6-9 червня 2019 року. Було опитано 2000 осіб. Помилка репрезентативності дослідження, яке проводили методом особистого формалізованого інтерв'ю (face-to-face), - не більш ніж 2,2%. Про це пише ЛБ.

Опитування показало, що долають прохідний бар'єр ще чотири партії: "Опозиційна платформа - За життя" (10,4%) Віктора Медведчука, "Європейська солідарність" Петра Порошенка (7,9%), "Батьківщина" Юлії Тимошенко (7,5%) і партія "Голос" (6,4%) Святослава Вакарчука.

Менше від прохідного бар'єра рейтинг у "Сили і честі" Ігоря Смешка (4,3%), Радикальної партії Олега Ляшка (2,5%), "Громадянської позиції" (2,4%).

Решта партій набирають менш ніж 2%.

При візуалізації ми замінили назви партій на прізвища фактичних лідерів:

Ми недарма "Опозиційну платформу-За життя" скоротили не до прізвища Бойка чи Рабіновича, а до прізвища фактичного "власника" політсили: "Опозиційна платформа" практично повністю - в кишені Медведчука (ДОКУМЕНТ)

Крім партій, в Раду підуть також мажоритарники, адже депутати не підтримали поправку Зеленського про пропорційну систему за закритими списками.

Вибори за пропорційною системою дали б партії Зеленського й Опозиційній платформі конституційну більшість

Щоб зупинити реванш, патріотичні партії мають висувати узгоджених кандидатів на мажортарці

Умовна динаміка рейтингів партій (за даними Рейтинга, візуалізація соціологічної компанії):

Останнє опитування проводили в період оголошення списків партій, але воно не враховує найсвіжіших передвиборних змін.

10,6% виборців можуть проголосувати за партію "Слуга народу", якщо партія, яку вони підтримують зараз, не братиме участі у виборах (так званий "другий вибір"); 7,8% можуть підтримати партію "Батьківщина"; 6,7% - партію "Голос"; 6,6% - партію "Опозиційна платформа - За життя"; 5,7% - партію "Сила і честь"; 3,9% - партію "Громадянська позиція"; 3,1% - партію "Європейська солідарність". Решта партій - менш ніж 3%.

***

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

Рада вибори-19 зеленський вибори медведчук інфографіка

Знак гривні
Знак гривні