Зеленський продовжує просто скасовувати кадрові укази Порошенка. Раніше юристи пояснювали, чому законодавство так не працює

Президент Володимир Зеленський скасував два укази п'ятого президента Петра Порошенка про призначення членів Вищої ради правосуддя.

Відповідні укази розміщені на сайті АП, - передає Ліга.

Зокрема, указами NN358 і 359 він скасував укази Порошенко NN217 і 218 про призначення членами ВСП Андрія Василенка та Михайла Ісакова.

Також Зеленський видав указ N357 про проведення відкритого конкурсу з відбору кандидатів для призначення членів Вищої ради правосуддя.

Раніше Ліга писала:


«Контрол Зе». Чому скасування Зеленським указів Порошенка незаконне

Керуючий партнер ЮК Jurimex Юрій Крайняк пояснював: акти, прийняті президентом і не тільки, діляться на нормативні й індивідуальні.

Грубо кажучи, це схоже на наступне: роботодавець вирішує звільнити людину, але замість пошуку підстав, повідомлення, домовленості про відпрацювання просто скасовує наказ про прийом на роботу. Або зворотна ситуація: людина вже звільнена і забрала трудову книжку, але раптом наказ про звільнення анулюється. Але ж він уже не діє, отже, і припинений бути не може.

Детальніше на Лізі

закон зеленський

Знак гривні
Знак гривні