Звідки у призначеного Зеленським голови зовнішньої розвідки медаль ФСБ

Призначений сьогодні головою Служби зовнішньої розвідки Владислав Бухарєв нагороджений медаллю ФСБ "За бойову співдружність" (російська вікіпедія пише, що це відомча медель МВС Росії). Про це він сам повідомляв у своєму Facebook в 2014 році.

Бухарєв сам опублікував свою агітаційну листівку, де вказана інформація про нагороду, - передає Ліга.

"Я кілька разів бачив в інтернеті, як люди дорікали мені в тому, що в моїх листівках написано про російську нагороду, тому я вважаю за потрібне розповісти вам, звідки вона у мене", - написав Бухарєв.

За словами чиновника, його нагородили 10 років тому за участь в міжнародній операції із запобігання переправленню великої партії наркотиків з країн Латинської Америки до Європи.

У цій операції, за словами Бухарєва, були задіяні представники спецслужб різних країн, в тому числі США, Росії, Європи, Нікарагуа.

"Також люди дивуються, чому я вказав цей факт у своїх листівках. Я не хвалюся цією нагородою, але вважаю неправильним приховувати такі факти від людей. У мене є принципи, один з головних - чесність", - написав Бухарєв.

1 березня 2014 р на той момент в.о. президента Олександр Турчинов призначив Бухарєва першим заступником глави СБУ - начальником головного управління по боротьбі з корупцією.

Сьогодні президент Володимир Зеленський підписав указ про призначення Бухарєва главою Служби зовнішньої розвідки.

бухарєв фсб скандал зеленський

Знак гривні
Знак гривні