За добу «замінували» 337 об'єктів по всій Україні, більшість повідомлень - із Росії

Упродовж минулої доби в Національну поліцію надійшло 37 неправдивих повідомлень про замінування 337 об'єктів у різних містах України.

Про це повідомив у Фейсбуці заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін.

"Терористичні угруповання РФ не припиняють спроб дестабілізувати ситуацію в нашій країні. За минулу добу в підрозділи поліції надійшло 37 неправдивих повідомлень про замінування 337 об'єктів у Києві, Дніпрі, Львові, Луцьку, Рівному, Харкові, Запоріжжі, Миколаєві, Полтаві, Черкасах, в Одесі, Генічеську", - написав він.

За словами Аброськіна, правоохоронці евакуювали понад 32 тис. громадян із 77 закладів швидкого харчування, 18 торгових центрів, шести гіпермаркетів, 16 житлових будинків, готелів, п'яти станцій Київського метрополітену.

"Уже можна сказати, що більшість повідомлень про замінування надходили на електронні адреси різних організацій і підприємств з поштового сервісу з присвоєною IP-адресою, що належить ТОВ, зареєстрованим у РФ", - повідомив заступник голови Нацполіції.

"Від цих жахливих дій терористів щодня потерпають тисячі звичайних громадян нашої країни. Працівники поліції змушені реагувати на кожне таке повідомлення, і наші люди по-різному ставляться до цього, іноді - з підтримкою, іноді - з роздратуванням. Але не зважаючи ні на що, ми будемо перевіряти кожне звернення", - додав Аброськін.

Лівий берег

поліція тероризм росія

Знак гривні
Знак гривні