Тимошенко хоче в коаліцію з Зеленським

Партія "Батьківщина" готова до вступу в коаліцію з партією "Слуга народу" в наступному парламенті.

Про це заявила лідерка партії Юлія Тимошенко на з‘їзді ВО "Батьківщина" у понеділок у Києві, - передає УП.

"Наша команда налаштована йти в сильну коаліцію з новим президентом. Ми готові запропонувати сильний план дій. Ми хочемо втілити "Новий курс", - заявила Тимошенко.

"І не просто створити якусь коаліцію, ми пропонуємо назвати її "коаліцією дій". У нас є не просто план, у нас є план дій вже на 100 днів", - додала вона.

За її словами, команда "Батьківщини" може об'єднатися в коаліцію з партією "Слуга народу" та іншими новими демократичними силами, й уже за сто днів показати результат своєї роботи.

Зокрема, серед пріоритетних завдань вона назвала зниження тарифів, налагодження економіки, ріст пенсій та інше.

"За сто днів ми подивимося, що в нас відбувалося з культурою, освітою, медициною. Ухвалимо закон про страхову медицину та припинимо те, що в нас називали медичною реформою", - сказала Тимошенко.

Політик додала, що вибори президента дали українцям "новий, красивий шанс", і саме тому, щоб він не був змарнований, "Батьківщина" й інші партії мають об'єднатися і вже за сто днів "повернути Україну з оренди людям".

Вона наголосила, що об'єднана команда має повернути всіх бранців Кремля, провести переговори про мир на Донбасі без капітуляції та торгівлі Кримом, а також зробити людей щасливими.

Разом з Тимошенко на вибори йдуть Сергій Тарута та Валентин Наливайченко.

тимошенко зеленський

Знак гривні
Знак гривні