Заяви Кучми не стріляти у відповідь та торгувати з ОРДЛО масово розкритикували

Заяви Кучми про "не стріляти у відповідь" і "торгувати з ОРДЛО" масово критикують: це крок до капітуляції й фінансова підтримка тероризму.

Не стріляють у відповідь ті, кого поставили до стінки, - заявив В'ятрович

Директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович прокоментував заяву представника України на мінських переговорах Леоніда Кучми про те, що в новій угоді про перемир'я на Донбасі треба внести пункт, що забороняє ведення вогню у відповідь.

"Не стріляють у відповідь ті, кого поставили до стінки", - написав В'ятрович.

Він також нагадав, що сьогодні 75-та річниця висадки союзних військ у Нормандії, і наголосив, що "переможці стріляли не тільки у відповідь".

Раніше глава української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Леонід Кучма на переговорах у Мінську запропонував при складанні угоди про введення в районі бойових дій на Донбасі режиму тиші, треба внести пункт, що забороняє ведення вогню у відповідь.

Дивіться також: Вже стаємо на коліна? Порошенко про начебто готовність України скасувати економічну блокаду ОРДЛО

Торгівля з ОРДЛО - фінансування тероризму

Глава ГПУ Юрій Луценко прокоментував пропозицію, озвучену експрезидентом України Леонідом Кучмою, зняти економічну блокаду з окупованих територій Донбасу.

"Торгівля з підприємствами на окупованих територіях можлива лише у разі їхньої реєстрації та сплати податків в Україні. Як це було до 2017 року", - написав він.

За словами Луценка, після того, як терористи "націоналізували" українську державну і приватну власність на території ОРДЛО, "ідея зняти економічну блокаду означає легалізацію виплати податків терористичним утворенням і перекладання соціальних та комунальних видатків псевдореспублік на український бюджет".

"Така торгівля буде криміналом, що підпадає під статтю 258-5 КК про фінансування тероризму", - резюмував глава ГПУ.

Нагадаємо, раніше спецпредставник ОБСЄ в ТКГ Мартін Сайдік повідомив, що експрезидент України, представник України в ТКГ Леонід Кучма запропонував зняти економічну блокаду з окупованих територій, що було підтримано учасниками з ОРЛО та ОРДО.

Парубій: Заборона стріляти у відповідь - це крок до капітуляції України перед РФ

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявляє про неприпустимість заборони стріляти у відповідь на атаки противника на Донбасі й називає це капітуляцією перед РФ.

"Заборона стріляти у відповідь - це не крок до миру, а крок до капітуляції. Ми не дозволимо капітуляції України перед Росією", - заявив Парубій.

Він сказав, що представник України в Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на сході України (ТКГ) Леонід Кучма на засіданні в Мінську в середу за дорученням президента Володимира Зеленського оголосив ініціативу про те, що українські військовослужбовці не мають відкривати вогонь у відповідь на атаки російського агресора.

Парубій нагадав, що за останню добу на сході України один військовий загинув, ще 12 було поранено.

За матеріалами Цензора

донеччина реванш росія луганщина агресія

Знак гривні
Знак гривні