Вже стаємо на коліна? Порошенко про начебто готовність України скасувати економічну блокаду ОРДЛО

П'ятий президент України Петро Порошенко вимагає пояснити, на якій підставі українська делегація в особі поверненого до неї Леоніда Кучми заявила про готовність України в односторонньому порядку скасувати економічні обмеження проти ОРДЛО.

"Нагадаю, що 15 березня 2017 року рішенням РНБО було призупинено економічні зв'язки з окупованими територіями як реакція на свавільне захоплення (експропріація або запровадження зовнішнього управління Москвою) українських державних та приватних підприємств, запровадження рубльової зони та російської податкової системи. Що ж змінилося з того часу? З боку окупанта - нічогісінько. Виходить, українська сторона стає на коліна, про що вже говорив Зеленський?" - написав Порошенко на своій сторінці в фейсбук, цитує Цензор.

Він нагадав, що відновлення економічних зв'язків можливе лише за умови встановлення сталого і тривалого режиму припинення вогню, повернення захоплених державних і приватних підприємств їхнім українським власникам.

"Вимагаю від президента Зеленського дати публічну відповідь, на якій підставі він дав такі директиви делегації України. Реалізація російського сценарію на Донбасі - це зрада національних інтересів нашої держави і пам`яті про тисячі українських патріотів, які загинули за свободу, суверенітет та територіальну цілісність України!" - підкреслив Порошенко.

5 червня стало відомо, що українська делегація на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську запропонувала обговорити зняття економічної блокади з ОРДЛО.

Про це заявив спецпредставник ОБСЄ в ТКГ Мартін Сайдік.

"Пропозицію (про зняття економічної блокади) було зроблено від пана Кучми (представника України в ТКГ Леоніда Кучми), і це було підтримано учасниками з ОРЛО і ОРДО. Це буде на розгляді в економічній підгрупі наступного разу", - сказав Сайдік журналістам у середу в Мінську.

донеччина порошенко кучма зеленський луганщина

Знак гривні
Знак гривні