Серіал Чорнобиль обігнав за рейтингами Гру престолів

Проекти, над якими працювали творці «Чорнобиля», також посідають перші позиції.

У найбільшій кінобазі – IMDb серіал «Чорнобиль» отримав найвищу оцінку серед 250 найкращих фільмів для телебачення. Це 9,6 бала. Серіал «Гра престолів», наприклад, має 9,4 бала.

Сценаристом «Чорнобиля» є Крейґ Мазін – автор сценарію «Похмілля-2», «Похмілля-3» та «Мисливець і Снігова королева». У створенні «Чорнобиля» брали участь автори «Чорного дзеркала», «Гри престолів» та «Breaking Bad». Зазначимо, що «Гра престолів» і «Breaking Bad» мають однакову оіцнку на платформі – 9,4 бала.

Рецензії у провідних західних ЗМІ після першої серії були переважно позитивними. Так, редактор розділу «Культура» на BBC Вілл Гомпец оцінив серіал у п’ять зірок і назвав таким, що позбавляє сну. П’ять зірок поставив і Бенджі Вілсон із Telegraph.

Мет’ю Гілберт із Boston Globe назвав «Чорнобиль» добре розказаним жахіттям, яке важко дивитися, не затуляючи очі руками. Він відзначив драматургію, акторську гру та роботу оператора. Схвальну рецензію написала Джуді Берман із Time, яка вважає, що серіал має сильний політичний підтекст і є попередженням людству.

Натомість Майк Хейл із New York Times заявив, що серіал демонструє голлівудські технології, які подібні до «радянського підходу»: автори взяли унікальну подію й перетворили її на банальний фільм-катастрофу.

Хмарочос

сша кіно україна

Знак гривні
Знак гривні