На нещодавно відкритому пішохідному мосту в Києві тріснуло ще одне скло (ФОТО)

Це вже третє захисне скло на прозорій ділянці підлоги моста. Оглядова ділянка з учорашнього дня обгороджена стрічкою.

На новому пішохідному мосту, який з'єднує арку Дружби народів з Володимирською гіркою, знову тріснуло захисне скло на оглядовій частині.


Кличко потупцяв по скляній підлозі на висоті 30 метрів на новому пішохідному мосту (ВІДЕО)

Майстри запевняють, що таке загартоване скло завтовшки 8 мм не може тріснути самостійно. "Скло, яке загартовується при 800 градусах, - не розбити. Якщо кидати цеглу або камені - воно не трісне. Але якщо наполегливо бити його металом - воно розіб'ється", - сказав бригадир робітників, які встановлювали скло.

Крім того, за його словами, під іншими прозорими ділянками накопичилася вода, якої бути не повинно.

Нагадаємо, 25 травня в Києві відкрили пішохідно-велосипедний міст між Хрещатим парком і Володимирською гіркою. Наступного дня два скляні вікна вкрилися тріщинами:

Поліція тоді евакуювала відвідувачів і закрила рух.

Мер Києва Віталій Кличко відреагував на повідомлення про пошкодження фрагментів скляної підлоги на велосипедно-пішохідному мосту, який з'єднує Володимирську гірку й Арку дружби народів.

"Друзі! Відкрили пішохідний міст. Учора й сьогодні там були тисячі людей. Усе було красиво й добре. Сьогодні, кілька годин тому, раптом тріснуло скло на двох фрагментах скляної підлоги. Просто так, з огляду на його товщину й характеристики, статися цього не могло. Основна версія, яка розглядається - акт вандалізму", - написав Кличко у себе на сторінці у Facebook.

Також мер зазначив, що механічне пошкодження могло статися знизу скла (мосту).

"Розглядається версія того, що стріляли", - додав він.

"Сказати, що я збентежено злий - це нічого не сказати! Я знаю, що є багато недоброзичливців того, що в Києві відбуваються позитивні зміни. Але такі диверсії - це кримінал. І будуть мати жорстку відповідь! Звернувся до правоохоронних органів, щоб терміново з'ясувати причини і дати правову оцінку тому, що сталося", - наголосив Віталій Кличко.

Скляна поверхня оглядових майданчиків займає 70 квадратних метрів.

Мер Києва Віталій Кличко під час відкриття розповів, що один квадратний метр скляної підлоги здатний витримати навантаження в 1150 кілограмів.

Щоб довести міцність скла, Кличко пострибав на ньому разом з братом Володимиром.

Лівий берег

скандал київ архітектура

Знак гривні
Знак гривні