В тюрмі в Одесі бунт. Є втікачі, є поранені (ФОТО, ВІДЕО)

В Одесі спалахнули заворушення в Південній виправній колонії загального режиму №51, що на Люстдорфській дорозі. Будівля пенітенціарної установи горить.

Очевидці повідомили про масову втечу - близько 15 осіб з числа ув'язнених залишили територію колонії і зникли в приватному секторі.

На місце події прибули пожежники, "швидка" і спецназ.

Відео зсередини (багато ненормативної лексики):

За даними видання, ув'язнені підняли бунт через погані умови утримання, вони забарикадувалися всередині. До установи стягнули додаткові сили поліції та Нацгвардії.

Також повідомляють, що спецназ затримав декількох людей, але не втікачів, а "співчуваючих", які прийшли до колонії "підтримати" ув'язнених.

Інформацію про бунт підтвердили в Міністерстві юстиції, крім того, про це написав колишній начальник Державної пенітенціарної служби Сергій Старенький.

"Бунт. Масова непокора і безлад в Одеській колонії 51. Працівників вигнали із зони. Пожежа. Конфлікт тривав 5 днів і не вирішений. Сьогодні перейшов у гарячу стадію", - написав Старенький на своїй сторінці в Фейсбуці.

За його даними, в колонії побили співробітників. Водночас, Думська повідомляє, що спецназ усередині "жорстоко розправляється" з ув'язненими.


Оновлення на Думській

одеса кримінал

Знак гривні
Знак гривні