Верховний Суд отримав два позови про визнання розпуску Ради незаконним

"До Верховного Суду надійшла позовна заява про визнання протиправним і недійсним Указу Президента України від 21 травня 2019 №303 / 2019 "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів". Заяву подано фізичною особою сьогодні, 23 травня 2019 року", - йдеться в повідомленні.

Справу зареєстровано під номером 9901/275/19.

Згодом надійшла ще одна позовна заява до президента України про визнання протиправним і недійсним Указу "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів", повідомили в прес-службі суду.

"Заява подана фізичною особою сьогодні, 23 травня 2019 року. Ця справа зареєстрована під номером 9901/278/19. Так, у Верховному суді перебуває дві позовні заяви з аналогічними вимогами. Суд інформуватиме про подальші процесуальні кроки у зазначених справах", - йдеться у повідомленні.

Раніше колишній радник міністра оборони Валерія Гелетея Олександр Данилюк заявив, що його організація "Спільна справа" оскаржила у Верховному Суді указ президента Володимира Зеленського про розпуск парламенту.

ЛБ

суд Рада зеленський

Знак гривні
Знак гривні