Приватбанк подав новий позов до Коломойського в США

"Приватбанк України" подав позов у Канцелярський суд штату Делавер (Delaware Chancery Court, США) до екс-співвласника банку Ігоря Коломойського.

Згідно з інформацією на сайті суду, цивільний позов було подано 21 травня поточного року, передає Цензор.НЕТ із посиланням на Інтерфакс-Україна.

Будь-яка інформація про терміни його розгляду на сайті поки відсутня.

Ресурс Law360 стверджує, що серед відповідачів також другий найбільший екс-співвласник банку Геннадій Боголюбов та інвестиційні компанії обох співвласників, а звинувачення стосуються можливого відмивання мільярдів доларів через делаверські shell-компанії, які купували підприємства і комерційну нерухомість у США.

Згідно з публікацією Law360, у позові також фігурують три "агенти" цієї схеми - Мордехай Корф (Mordechai Korf), Хаїм Шохет (Chaim Schochet) та Уріель Цві Лабер (Uriel Tzvi Laber) і майже 20 компаній, зареєстрованих у штаті Делавер.

У своїй заяві "Приватбанк" заявив про мільярдні збитки. За його даними, відповідачі використовували кошти для скупки цінної нерухомості в Огайо і ще більш ніж у дюжині штатів, зокрема в Техасі, Флориді та Кентуккі, зазначає цей юридичний ресурс. Гроші пішли на придбання "стратегічно важливих" підприємств з виробництва сталі і феросплавів, розташованих у штатах Огайо, Мічиган, Західна Вірджинія та Кентуккі, а значні інвестиції в комерційну нерухомість були також зроблені в Далласі та Клівленді, стверджується в позові.

За даними Law360, "Приватбанк" звинувачує всіх причетних нібито в несправедливому збагаченні (unjust enrichment), шахрайських переказах (fraudulent transfers), цивільній змові (civil conspiracy) та alter-ego liability (т.зв. питання "корпоративної вуалі". - Ред.).

"Приватбанк" представлений у суді юристами з Abrams & Bayliss LLP та Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan LLP, йдеться в публікації.

Цензор

банки сша коломойський

Знак гривні
Знак гривні