Хроніки реваншу. ДБР порушило справу проти Порошенка за заявою чиновника Януковича

Державне бюро розслідувань за заявою екс-заступника адміністрації Януковича, Андрія Портнова, який повернувся в Україну після п'ятирічної еміграції, порушило справу проти колишнього президента Петра Порошенка.

Про це повідомила прес-служба Бюро, яку цитує ЛБ.

"Слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань 21.05.2019 за заявою Портнова А.В. внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про можливе скоєння посадовими особами, які займають особливо відповідальне становище в органах державної влади України, кримінальних злочинів, передбачених ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ст. 111 (державна зрада) і 426-1 (перевищення військовою службовою особою влади або службових повноважень)", - ідеться в повідомленні.

Ідеться про події 25 листопада 2018 року, пов'язані зі здійсненням переходу корабельною групою ВМС Збройних сил України з Чорного в Азовське море в районі Керченської протоки.

На думку Портнова, дії Порошенка призвели до захоплення Росією українських моряків під час проходження кораблями через Керченську протоку. Він вважає, що Порошенко усвідомлено здійснив провокацію за участю українських військових.

янукович портнов реванш порошенко

Знак гривні
Знак гривні